9 Shkurt 2023

Një pikturë e artistit të shekullit të 17-të Pieter Brueghel, do të dalë në ankand muajin e ardhshëm në Francë, pasi është rizbuluar së fundmi.

Piktura përshkruan një skenë teksa fshatarët presin në radhë për shërbimet e një avokati, daton mes viteve 1615 dhe 1617. Ajo u zbulua tetorin e kaluar nga një familje franceze.

Pronarët nuk ishin në dijeni se piktura ishte e artistit të famshëm, pavarësisht se ajo kishte kaluar nëpër familje për një shekull.

Vepra do të shitet gjatë një ankandi Old Masters më 28 mars në selinë e shtëpisë së ankandeve pariziane Hôtel Drouot, ku pritet të shitet nga 600,000 deri në 800,000 euro.

Në shënimet e katalogut për shortin, Ertz shkruan se Brueghel ka bërë vepra të tjera me të njëjtën temë.

Historianët e shohin temën e pikturës si një pamje satirike për Holandën nën kontrollin spanjoll