Pse po dilnin oktapodet nga deti? Jo, nuk është një gjeagjëzë. Me të vërtetë ndodhi. Në vitin 2017, dhjetëra oktapode dolën nga oqeani dhe zvarriteshin përgjatë bregdetit në Uells për një pelegrinazh natën që askush nuk e di se ku … ose pse. National Geographic kontaktoi disa ekspertë të cilët ofruan teori të ndryshme, duke përfshirë polipopementin, zhvendosjen e popullsisë së oktapodit për shkak të stuhive dhe një bum të popullatës së oktapodit që ka bërë që oktapod të kërkojë ushqim të lartë dhe të ulët. Por asnjë nga këto nuk shpjegon pse eksodi u ndërpre menjëherë tre ditë më vonë.