Nëse mendoni një arratisje në skajet e Tokës.  Foto nga 10 ishujt më të bukur në botë. –

Rrotulloni globin, zgjidhni një vend dhe probabiliteti më i madh është se do të shihni ngjyrën blu: 71% e sipërfaqes së Tokës është e mbuluar me ujë.

Oqeanët shtrihen nga skajet e kontinenteve dhe ajo që shtrihet midis brigjeve është shkretëtira e vërtetë. Larg bimësisë tokësore, oqeani i hapur nuk ofron komoditet apo mbijetesë njerëzore.

Ishujt janë përjashtimi. Këto vende zbarkimi të shpërndara gjerësisht ofrojnë qetësim në formën e ujit të freskët, ushqimit të bollshëm dhe koktejit të frutave të freskëta.


Pavarësisht nëse po ëndërroni një arratisje në plazh ose po planifikoni një tur për skajet e Tokës, këta janë 10 ishujt më të bukur në botë./Marrë nga CNN