Ndryshimet kushtetuese/ Vjen reagimi i fortë i zëdhënësit të PPE: Të papranueshme ndryshimet arbitrare të Kodit Elektoral, qeveria Rama…

31 KORRIK 2020

Me anë të një postimi në rrjetin social ka reaguar politikani gjerman, anëtar i Parlamentit Europian dhe zëdhënës për Punët e Jashtme i Partive Popullore Europiane, Michael Gahler. Ky i fundit shpreh shqetësimin për kalimin e ndryshimeve kushtetuese në mënyrë të njëanshme.

Përmes një postimi në facebook ai shkruan se nuk mund të jetë e pranueshme për asnjë që qeveria Rama, e cila dëshiron hapjen e negociatave me BE, të ndryshojë në mënyrë arbitrare kodin elektoral.

Nëse kjo qeveri dëshiron vërtet hapjen e negociatave me BE, si mund të mos pranojnë këshillat e Parlamentit Evropian, Komisionit Evropian dhe shteteve anëtare për një çështje kaq të ndjeshme dhe themelore për demokracinë.

Grupi i PPE do të monitorojë me kujdes veprimet e ardhshme lidhur me kodin zgjedhor dhe do të nxisë me forcë që të arrihet konsensusi me opozitën brenda Këshillit Politik.

U takon partive dhe popullit shqiptar të mbrojnë demokracinë dhe perspektivën e tyre evropiane.“

Gazeta Sot