Incidenti që ndodhi në aeroportin e Rinasit. –  Ndërpritet nga “ndërhyrja” e Turqisë konferenca e Ramës dhe komisionerit Oliver Varhelyi. Vjen reagimi urgjent i kryeministrit.

5 MAJ 2021

Nga Gazeta Sot

Në një konferencë të përbashkët nga aeroporti i Rinasit mes kryeministrit Edi Rama dhe Komisionerit të BE-së për procesin e Zgjerimit, Oliver Varhelyi.

Por në momentin e dhënies së konferencës, komisionieri i BE është detyruar që të ndërpresë deklaratën, për shkak të uljes në pistën e Rinasit të një avioni.

Ishte pikërisht avioni i linjës Turkish Arline, si për ironi të BE-së, pasi Turqia është një vend po kërkon të bëhet pjesë e Unionit, duke shkaktuar ndërprerjen e konferencës për disa minuta, pasi zhurma e avionit nuk e lejonte vazhdimin.

”Turkish Airline”, deklaroi Rama, si me batutë ndaj komisionarit dhe më pas i tha që mund të vazhdojmë me konferencën.