Gjetja në shpellat prehistorike, la dijetarët me gojë hapur. –

Të gjithë e dinë se disa verëra sa më të vjetra të jenë, aq më të mira janë, por të paktë janë ata që do të provonin një verë 6000-vjeçare të vjetër. Në Sicili është gjetur një verë prehistorike, brenda një shpelle në Monte San Calogero (Kronio).

Ky zbulim ka gëzuar së tepërmi arkeologët që e sollën atë në dritë. Ata nuk u gëzuan për shumë financiare që do të fitoni nëse do ta nxirrnin në treg,për shkak të cilësisë së veçantë të saj por sepse zbulimi mund të rishkruante historinë e Sicilisë dhe kulturën e saj të lashtë.