Gdhendje Druri – Motiv Shqiponje dykrenare.

Ballinë Arke (sendeku, baule) e gdhendur, e dëmtuar, e pa vlerësuar dhe e ruajtur pa kujdes, gjysma e dytë e shek. XIX.
Dallohet gdhendja e simbolit kultik të shqiponjës dykrenare, që është edhe embleme e Flamurit tonë Kombëtar.

Gdhendje Druri – Motiv Shqiponje dykrenare.