Përgatitje e trahanasë së gatshme (e gatuar)

Serviret e ngrohtë. Përmeti p.sh. e bën me qepë të skuqura e salcë: disa krahina me cigaridhe të dhjamosura të bagëtive. Trahanaja përgatitet dhe me zierje, pa e kaurdisur, hidhet buka dhe përvëlohet me yndyrë. Për 4-5 veta: trahana 5 lugë gjelle, 2 lugë gjelle gjalpë, djathë 3 lugë gjelle, ujë 1 litër. Kur ka shëllirë hidhet gjysma e sasisë së ujit.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama