Klima

Shqiperia ka nje klime mesdhetare. Per shkak te relievit te saj malor te thyer, klima ka nje larmi te madhe ne te gjithe vendin. Shqiperia karakterizohet me vere te thate dhe te nxehte, me dite me diell te shkelqyer, dhe pergjithesisht dimer te ftohte, te bute dhe me reshje te shumta. Ne Alpet Shqiptare ne zonen e veriut, dimri eshte i ftohte dhe vera e fresket. Zakonisht, harku kohor Qershor-Shtator karakterizohet prej nje kohe te nxehte me diell, ndersa Tetor-Maj, fresket/ftohte dhe lageshti.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama