“Trojet” Arkiv i  vlerave dhe pasurise se Etnografise Shqiptare. – (Pjesa e pare).

“Trojet” Arkiv i  vlerave dhe pasurise se Etnografise Shqiptare. – (Pjesa e pare). Fondacioni ‘Trojet”, krijuar nga dedikimi dhe pasioni i Linda Spahiut për të ruajtur vlerat e etnografisë shqiptare, është sot një arkiv që jo vetëm duhet njohur, por edhe promovuar e asistuar për vazhdimësinë e tij. Përmes mbështetjes së USAID (Agjencia e  Shteteve […]

Kurt Farka on July 22, 2019

Vittorio Sgarbi : Mënyra e Gjergji Metës për të bërë art të prek  dhe lulëzon. –   

Vittorio Sgarbi : Mënyra e Gjergji Metës për të bërë art të prek  dhe lulëzon. –    Vittorio Sgarbi        Gjergji Meta është një mjeshtër i modernizmit të madh, por para së gjithash ai është një person i pajisur me një ndjenjë të madhe të vëzhgimit. Analizon,vëzhgon  mendon dhe duke studiuar se çfarë e rrethon atë çdo […]

Kurt Farka on July 22, 2019
Featured Keshtjella Banese e Kristaq Cullufes, Bual Permet. 2 foto.

Ura  e Vashes

Ura  e Vashes Instituti i Monumenteve të Kulturës ka hartuar projektin: “Ndërhyrje restauruese në Urën e Vashës” në Klos, Mat. Projekti i miratuar në Këshillin Kombëtar të Restaurimeve parashikon ndërhyrje...

/ July 19, 2019