Studimi alarmant/ 1/3 e personave të shëruar nga COVID kthehen në spital, sa prej tyre vdesin.

18 JANAR 2021

Nga: GAZETA SHQIP

Shqetësuese janë rezultatet e një studimi britanik, mbi imunitetin që përflitet të personave që kanë kaluar koronavirusin.

Studimi nga Universiteti i Leicester ka dalë në përfundimin se 1/3 e pacientëve që shërohen nga Covid kthehen në spital brenda pesë muajsh. Sipas studimit nga këta që kthehen në spital, një në tetë prej tetë vdesin.

Kërkimet nga Universiteti Leicester dhe Zyra për Statistikat Kombëtare (ONS) zbuluan se nga 47,780 njerëz të nxjerrë nga spitali në valën e parë, 29.4 përqind u kthyen në spital brenda 140 ditësh dhe 12.3 përqind vdiqën.

Efektet shkatërruese afatgjata të koronavirusit mund të bëjnë që shumë të mbijetuar të zhvillojnë probleme të zemrës, diabet dhe kushte kronike të mëlçisë dhe veshkave.

Sipas kreut të hulumtimit, Camles Candy , ky është  “studimi më i madh i pacientëve që u lëshuan nga spitali pasi u pranuan me Covid”.

“Njerëzit duket se shkojnë në shtëpi, kanë simptoma afatgjata, kthehen dhe vdesin. Ne shohim që 30% kthehen në spital, këta janë shumë njerëz, numrat janë kaq të mëdhenj ”, ka thënë ai.