Sahati i Inglizit, Shkoder. Vizatim nga: Dritan Çoku.

Sahati i Inglizit (angglezit), Shkoder. Vizatim nga: Dritan Çoku.

Njihet ndryshe edhe si ”Kulla e sahatit në Shkodër”

U ndërtua rreth çerekut të fundit të shek.XIX me fondet e nënshtetasit anglez Lord Paget, që kishte ardhur në Shkodër me mision fetar dhe politik.

Sahati i Inglizit, Shkoder. Vizatim nga: Dritan Çoku.

Lordi Paget solli nga Anglia një sahat  të madh me tri fusha…