Pritet  zhdukja e Baneses Kale-Gjirokaster

7 shkurt 2020

Banesa “Kale”, ne hyrjen e lagjes Pllakë ne Gjirokaster. Eshte monument i kategorise se dyte dhe objekti i pare qe has kur viziton Gjirokastren.

Banesa Kale, ne hyrjen e lagjes Pllakë ne Gjirokaster

Banesa mbante nje datim (1884) si dhe nje mbishkrim ne osmanisht e stilizuar me nje motiv floreal e nje pellumb.

Sot, datimi eshte zhdukur, çatia gjithashtu, nderkatet, shkallet, çatmate, musandrate… e keshtu deri ne zhdukjen e saj shume shpejt.

Foto Kreshnik Nick Merxhani.

Nga: Forumi per Mbrojtjen e Trashegimise Kulturore