Presidentja Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen.

Presidentja e Komisionit Evropian shuan shpresat për Tiranën dhe Shkupin. Çfarë tha ajo në Samitin e liderëve të BE.

17 tetor 2019.

Presidentja e zgjedhur e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, nuk sheh shpresë në horizont për hapjen e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

“Fatkeqësisht, nuk ka shenja pozitive për një vendim për fillimin e negociatave të pranimit në BE për Shqipërinë dhe Maqedoninë Veriore”, theksoi ajo, teksa mori pjesë në samitin e liderëve të BE-së.

“Më vjen shumë keq sepse besoj me vendosmëri se të dy vendet kanë bërë përpjekje të mëdha për të ecur më afër standardeve evropiane dhe meritojnë një sinjal pozitiv,” theksoi von der Leyen.

Presidentja Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen.

Gazeta Panorama