Shpella e Benjës, (Pëllumbave), Permet

Shpella e Benjës”(Pëllumbave), Permet Ndodhet në kanionin e Lengaricës në afërsi të fshatit Petran, 350 m mbi nivelin e detit. Përbën një pus të madh karstik i formuar në gëlqerorët e kretës së sipërmë. Është e gjatë 160 metra, e gjerë deri në 3 m. dhe e lartë 3 m. Ka disa degëzime anësore. Në […]

Kurt Farka on April 10, 2020

Bëhet zbulimi i madh për origjinën e njerëzimit, ja se nga e kanë prejardhjen të gjithë të parët tanë

Bëhet zbulimi i madh për origjinën e njerëzimit, ja se nga e kanë prejardhjen të gjithë të parët tanë Dy milionë vjet më parë në Afrikën e Jugut, në të ashtuquajturin Djepi i Njerëzimit, kanë jetuar njëkohësisht paraardhësit tanë Australopithecus, Paranthropus robustus dhe Homo erektus. Këtë e tregon një studim ndërkombëtar i botuar në revistën […]

Kurt Farka on April 9, 2020

Veglat muzikore te tradites:  Pipza e Tiranës.

Veglat muzikore te tradites:  Pipza e Tiranës. Nga Ermal Sela Të gjithë kemi dëgjuar ose kërcyer vallen e pipzave, por kemi kohë që nuk dëgjojmë të intepretohet kjo valle me pipzë. Pipza është një vegel popullore që ben pjesë në grupin e veglave aerofone muzikore popullore. Pipzat përdoreshin në të gjithë territorin shqipfolës në fshat […]

Kurt Farka on April 9, 2020

Libri: – Botohet monografia për Muzeun Etnologjik të Prishtinës

Libri: – Botohet monografia për Muzeun Etnologjik të Prishtinës Nga: Isa Vatovci 07.4.2020 Instituti Albanologjik i Prishtinës ka botuar monografinë, “Muzeu Etnologjik i Prishtinës dhe funksioni i tij”, të autorit Valon Shkodra. Kjo monografi paraqet një realitet të punës muzeore në Muzeun Etnologjik të Prishtinës, që nga hapja e tij e deri në ditët e […]

Kurt Farka on April 9, 2020
Featured Shpella e Benjës, (Pëllumbave), Permet