Mjekët lëshojnë alarmin. – “Kërcënim urgjent”, kërpudhat e zeza super ngjitëse një kërcënim urgjent, kanë një shkallë vdekshmërie 60%

21 Mars 2023 Kolegji Amerikan i Mjekëve (ACAP) ka lëshuar një paralajmërim për rritjen e një kërpudhe vdekjeprurëse rezistente ndaj antibiotikëve. Kolegji Amerikan i Mjekëve (ACAP) ka lëshuar një paralajmërim për rritjen e një kërpudhe vdekjeprurëse rezistente ndaj antibiotikëve. Rastet e Candida auris, e njohur më mirë si C auris, janë rritur me shpejtësi gjatë […]

Kurt Farka on March 21, 2023

Çfarë e bën të mrekullueshme pikturën 200 milionë dollarëshe të Jackson Pollock. – Një nga 5 më të shtrenjtat në botë

11 Mars 2023 Vepra e piktorit amerikan Jackson Pollock “Number 17A” është e rëndësishme sepse mishëron lëvizjen abstrakte ekspresioniste të mesit të shekullit të 20-të. Artisti e ka realizuar në vitin 1948 dhe përfaqëson teknikën karakteristike që është zhvilluar gjatë kësaj periudhe. Në pamje të parë piktura me përmasa 112 × 86,5 cm duket kaotike, […]

Kurt Farka on March 11, 2023

Zbulimi i fundit tregon: – Njerëzit nuk ishin të parët që përdorën mjetet për gjueti

11 Mars 2023 Zbulimi i një grupi mjetesh 3 milionë vjeçare sugjeron se njerëzit nuk ishin në fakt të parët që punuan dhe përdorën veglat. Studiuesit besojnë se një i afërm i hershëm evolucionar i quajtur Paranthropus i përdori ato për të prerë mishin 300,000 vjet përpara nesh. Artefaktet prej guri janë shembuj të asaj […]

Kurt Farka on March 11, 2023
Featured Mjekët lëshojnë alarmin. – “Kërcënim urgjent”, kërpudhat e zeza super ngjitëse një kërcënim urgjent, kanë një shkallë vdekshmërie 60%