Çeshtje te Trashegimise Kulturore dhe identitetit Kombetar. Flet Artisteja kengetare Kristina Marku: – Jam kundër mënyrës si festohet Halloween!

Halloween ishte nata ne te cilen njerez te shumte dolen per te festuar mes te cileve edhe personazhet publike.

Ndoshta gaboj por, ne syrin tim keto lloj festimesh vijne, me teper, si nje lloj tallje me shpirtrat e tyre dhe jo si nje perkujtimore qe edukon…!!

Artistja Kristina Marku

Por duket se jo te gjithe ndajne te njejtin mendim per menyren sesi kjo nate festohet. Nje nga keto personazhe eshte edhe artistja Kristina Marku e cila shquhet per nivelin e larte kulturor dhe per menyren se si perifrazon pershkrimet qe shoqerojne postimet e saj ne rrjete sociale.

Sipas Kristines te festuarit e nates se shpirtrave duket pa sens dhe nuk eshte menyra e duhur kjo qe ndiqet. Ajo ka shkruar ne fb: “Personalisht, jam kunder menyres se festimeve, qe po behen koheve te fundit, festes se ”Hallowen”, e njohur nga te Paret Tone si “Nata e te Shumteve” (Nate e gjithe atyre qe s’jetojne me).
Ndoshta gaboj por, ne syrin tim keto lloj festimesh vijne, me teper, si nje lloj tallje me shpirtrat e tyre dhe jo si nje perkujtimore qe edukon…!!


Nje qiri i ndezur nga ne, do te ishte festimi dhe perkujtimi me i mire per ta. Kemi traditen tone mijravjecare te respektimit te te vdekurve, te Dites se te Shumteve (Te Shumat), pse te imitojme kultura dhe qyteterime te tjera.
“Shpirti i tyre pushofte ne paqe” – e mbyll Kristina, duke e shoqeruar me nje foto me nje prej simboleve te lutjes per shpirtrat e vdekur, qiriri …