Kisha e Shën Gjergjit në Lalibela, Etiopi, është një kishë e thelluar  ne shkëmb. Eshte ndërtua e gjitha në një gropë të gdhendur nga shkëmb vullkanik. Kisha eshte e shek 12, dhe perdoret ende per praktikat fetare.