Theodhor Kolokotronit,

Nje pikture interesante dhe e jashtezakonshme e Theodhor Kolokotronit, (Bythguri) plakut te Moresë. Kollokotroni ishte nje nga themeluesit e Shtetit Modern Grek.

Theodhor Kolokotroni.

Publikimi i piktures u  huua nga:
– “Arvanites Portal”

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, Oπλαρχηγός το 1821 και πρώτος αρχιστράτηγος του απελευθερωτικού Στρατού, ντυμένος πάντα με ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΚΑΠΟΤΑ, με μακρυά μαλλιά και ξυρισμένο το εμπρός της κεφαλής για να προφυλάσσεται από μάχη σώμα-με-σώμα
Theodhor Kolokotroni (Bythguri) plaku i Moresë me veshje arbërore
Theodoros vlerësohet, oplarchēgós në vitin 1821 dhe komandanti i parë i ushtrisë çlirimtare, veshur gjithmonë me kondom arbanitikē, me flokë të gjatë dhe i rruar përpara kokës për mbrojtje nga trupi i betejës-me-trup
Theodhor Kolokotroni (Bythguri) plaku i Moresë me veshje arbërore 

Theodhor Kolokotroni,

Foton e huazuam nga FB -Burhan Pagarusha.