Një epidemi mund të shkaktojë milion viktima në të gjithë botën. –

Një epidemi mund të shkaktojë milion viktima në të gjithë botën brenda 36 orëve dhe askush nuk është i përgatitur për t’i bërë plotësisht ballë një rreziku të tillë.

Ky është përfundimi i një raporti mbi gatishmërinë e vendeve të botës për t’i bërë ballë një epidemie të shkaktuar nga viruse të rrezikishme si Ebola, etj.

 

Raporti është përpiluar nga një grup shkencëtarësh nga e gjithë bota, të cilët e kanë cilësuar Indeksi i Sigurisë Shëndetësore duke radhitur edhe vendet që janë më të mbrojtur në këtë drejtim sa i përket masave të marra.

Në vend të pare qendrojnë Britania e Madhe, Kanadaja apo vende si Norvegjua dhe Suedia, ndërsa në fund të listës renditen vendet që janë në luftë dhe kryesisht ato të botës së tretë.

Raporti ka marrë në konsideratë masat që kanë marrë institucionet shëndetësore për t’iu përgjigjur krizave të ngjashme duke bërë edhe renditjen.

abcnews.al