Fshatrat e Shqiperise: LURA

Fshati Lure nje nga fshatrat me te bukur te Ballkani eshte ne mes te rretheve Mirdite dhe Diber. Fshat shume i vjeter ku bashkejetojne dy besimet ne harmoni, myslimane dhe katolike. Ka disa banesa Kulle te cilat jane ndertuar me shije dhe arkitekture tradicionale. Ka disa liqene me bukuri te rralle, qe dikur rrethoheshin me pyje, kryesishte pishe. Nga vete banoret vendas autokton jane ndermarre disa aksione per prerjen e zhdukjen e pyjeve dhe shpesh here ju kane vene zjarrin , ne menyre te cuditshme per te zhdukur pasurine e tyre. Te gjithe banoret, sot, edhe ato qe i prene dhe i dogjen pyjet, kerkojne nga shoqeria dhe shteti,  qe te fillojne ripyllzimet. Ka nje emer dhe fame si pike turistike, dhe megjithe shkretimin qe vete banoret i kane bere natyres, ka edhe perpjekje per te krijuar kushte per turizem.

Fshatrat e Shqiperise: LURA