29 Shtatori – Dita e trashegimise se Kultures Kombetare.

Koka te imazheve te qenieve mitike e kultike, te gdhendura tek instrumenti i lashte i Lahutes se Eposit Shqiptar. Ndoshta krijimet e fillimit te skulptures se etnise tone, te riprodhuara ne vazhdimesi me imazhet e qenieve mitologjike dhe te kultit te nder mijravjeçar.

Foto Ilustruese: Nga Koleksioni J. Brahaj.

Foto Ilustruese Nga Koleksioni J. Brahaj.