Fshatra shqiptare te Braktisur -Lashova Leskovik. – 20 foto nga Anasti Jance.

Braktisja e zonave të thella në zonën e Kolonjës dhe Leskovikut ka lënë pas vetëm rrënoja. Si kjo ndërtesë e vjetër në fshatin Lashovë, ku nuk ka mbetur këmbë njeriu.

Lashove Leskovik. Foto Anasti Jance

Vizitoret e rralle, e nje nga keto fotografi Anesti Jance që kanë shkuar atje thonë se objekti i shkatërruar  ne foton e pare eshte një kishë. Sipas tyre, Lashova ndodhet rreth 3 orë në këmbë larg nga Leskoviku. Në Lashovë jo vetëm nuk ka shenjë jete njerzore veç natyrës, por nuk ka prespektivë  as për të ndërhyrë në mbrojtjen e monumenteve të kulturës.

Lashove Leskovik. Foto Anasti Jance

Lashove Leskovik. Foto Anasti Jance

Lashove Leskovik. Foto Anasti Jance

Lashove Leskovik. Foto Anasti Jance

Lashove Leskovik. Foto Anasti Jance

Lashove Leskovik. Foto Anasti Jance

Lashove Leskovik. Foto Anasti Jance

Lashove Leskovik. Foto Anasti Jance

Lashove Leskovik. Foto Anasti Jance

Lashove Leskovik. Foto Anasti Jance

Lashove Leskovik. Foto Anasti Jance

Lashove Leskovik. Foto Anasti Jance