Demetra apo Zana e Vuksanlekajt.

Terrakotë “DEMETRA” e periudhese antikitetit, ruhet ne Muzeun Historik Shkodër.

Demetra apo Zana e Vuksanlekajt.

Koka e hyjnise Demetra. Pervec fytyres permban edhe qafën si dhe një stefane të lartë mbi kokë. Përmbi flokët e ndarë me dysh një diademe, me tri rozeta. Punuar në paret të holleë me trashësi 7.5 mm. Balta e kuqe e celur. Maja e hundës dhe flokët tek veshi i djathtë të dëmtuara. Ka mundësi  të jetë objekti i ruajtur në koleksionin e Shtjefën Gjeçovit, i cili në inventarët e tij e titullonte “Zana e Vuksanlekajt”, sepse atje, në Vuksanlekaj ishte gjetur.