Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës, në muajin shtator

Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës, në muajin shtator 25 SHKURT 2020 Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës, manifestimi më i rëndësishëm i trashëgimisë sonë shpirtërore, do të zhvillohet në muajin shtator 2020, në kalanë e Gjirokastrës. Ministria e Kulturës njofton se pas tërmetit të 26 nëntorit 2019 vendi u përball me një situatë të jashtëzakonshme, ku […]

Kurt Farka on February 25, 2020

Dosja e Eposit të Kreshnikëve e humb shansin për t‘u anëtarësuar në  UNESCO  edhe për këtë vit,

Dosja e Eposit të Kreshnikëve e humb shansin për t‘u anëtarësuar në  UNESCO  edhe për këtë vit  (2020), 24/02/2020 Dosja e Eposit të Kreshnikëve e humb shansin për t‘u anëtarësuar në  UNESCO  edhe për këtë vit, pasi kanë mbetur vetem pak ditë nga skadimi i afatit dhe dosja e cila duhet të ishtë dorëzuar nga […]

Kurt Farka on February 25, 2020

Kisha 400-vjeçare në Kolonjë, e degraduar! Për monumentin i kategorisë së parë, asnjë investim

Kisha 400-vjeçare në Kolonjë, e degraduar! Për monumentin i kategorisë së parë, asnjë investim Kisha 400 vjeçare e Barmashit në rrethin e Kolonjës, e shpallur si monument kulture i kategorisë së parë rrezikon që të zhduket. Objekti i ndërtuar në vitin 1610 me një stil të veçantë arkitekturor, sot ka një pamje tërësisht të degraduar. […]

Kurt Farka on February 23, 2020

Korça në një trekëndësh historiko-kulturor.

Korça në një trekëndësh historiko-kulturor. Korça ka qenë gjithmonë dalluar për kulturën, traditën, historinë dhe qytetarinë e një qyteti gjithnjë e më shumë me standard europiane. E gjithë historia dhe atraksioni i Korçës është brenda një trekëndëshi sitesh që frekuentohet çdo ditë nga qindra turistë. I pari në listë renditet Parku “Rinia”. I krijuar 60 […]

Kurt Farka on February 22, 2020
Featured Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës, në muajin shtator