Arkeologji: – Djaloshi Dimalit

Arkeologji: – Djaloshi Dimalit Djaloshi Dimalit, një vepër e formatit të vogël (12 x 9 cm) me vlerë të mirëfilltë historike dhe artistike, është realizuar në një cope guri të rajonit dhe i përket periudhës midis shek III-II p.e.s gjetur në qytetin antik të Dimalit (Dimalitan), një vendbanim që ndodhet në fshatin Krotinë, rreth 20 […]

Kurt Farka on August 9, 2020

Ndahet nga jeta gjuhëtari i shquar, pedagog në Fakultetin e Tiranës

Ndahet nga jeta gjuhëtari i shquar, pedagog në Fakultetin e Tiranës 8 GUSHT 2020 Prof. Dr. Jorgji Gjinari (1931–2020), gjuhëtar dhe dialektolog i shquar, është ndarë nga jeta në moshën 89-vjeçare. Jorgji Gjinari kishte lindur në Berat më 1931, ku edhe kreu shkollimin fillor e më pas shkollën e mesme pedagogjike. Më 1951 filloi studimet […]

Kurt Farka on August 9, 2020

“Nuk pret se cili emigrant të vijë nga Anglia apo Zvicra që t’i ofrojë pushimet”, gazetari i njohur shqiptar befasohet nga ajo që shikon në plazh: Me trupin e vajosur dhe me tanga ajo…

“Nuk pret se cili emigrant të vijë nga Anglia apo Zvicra që t’i ofrojë pushimet”, gazetari i njohur shqiptar befasohet nga ajo që shikon në plazh: Me trupin e vajosur dhe me tanga ajo… 9 GUSHT 2020 Gazetari Granit Sokolaj teksa po shijon pushimet i ka tërhequr vëmendjen një vajzë e re në plazh. Ajo […]

Kurt Farka on August 9, 2020
Featured Arkeologji: – Djaloshi Dimalit