Ku ndodhet Shëndëllia?

Ku ndodhet Shëndëllia? Shëndëllia është mal në rrethin e Tepelenës, në fillim të vargmalit Shëndëlli-Lunxhëri-Bureto me kuotën më të lartë 1802 m. Kufizohet nga perëndimi me luginën e Vjosës, ndërsa nga lindja lugina e përroit të Mezhgoranit dhe atij të Maricajt e ndajnë nga mali i Trebeshinës. Shtrihet nga lugina e lumit të Luftinjës në […]

Kurt Farka on August 13, 2020

Ditar i panjohur i priftit austriak: 1905, si jetoi ditët e etheve të malarjes në Shqipëri, rastësia me datat e sotme të Covid-19

Ditar i panjohur i priftit austriak: 1905, si jetoi ditët e etheve të malarjes në Shqipëri, rastësia me datat e sotme të Covid-19 Emri i Fabian Barcatës  është pothuaj i panjohur për lexuesin e sotëm shqiptar. Kështu ka qenë dhe shtatëdhjetë vjet më parë, deri kur u përkthye dhe u botua në gjuhën shqipe libri […]

Kurt Farka on August 12, 2020
Featured Sarkofagu antik  përdoret si koritë (govate) uji për lopët!