Zjarr në Skuraj te Kurbinit, flakët favorizohen nga era dhe terreni i thyer

Zjarri ka marrë përmasa të mëdha të favorizuara nga era dhe terreni i thyer malor që vështirëson ndërhyrjen e zjarrfikësve dhe shërbimit pyjor.

27 Maj 2020

Një zjarr i përmasave të mëdha ka përfshirë masivin pyjor në fshatin Skuraj të Kurbinit.

Zjarri ka marrë përmasa të mëdha të favorizuara nga era dhe terreni i thyer malor që vështirëson ndërhyrjen e zjarrfikësve dhe shërbimit pyjor.

Nuk dihen shkaqet e zjarri, por ai është pyjepërhapur me shpejtësi dhe ka djegur një sipërfaqe të konsiderueshëm, ndërsa flakët vijojnë të përhapen me shpejtësi për shkak të erës.

I.K./Shqiptarja.com