Veshja me me e vjeter ne Bote.

Është pothuajse e pamundur të imagjinosh një këmishë të jetë veshur mijëra vjet më parë dhe ka mbijetuar deri në ditët e sotme.

Por “Veshja Tarkhan”, e quajtur për qytetin në Egjipt, ku u gjet në vitin 1913, tani është datuar saktësisht duke përdorur teknologjinë e fundit të datimit të radiokarbonit.

Veshja me e vjeter ne bote

Studiuesit kanë përcaktuar që veshja prej liri shumë e hollë daton midis 3482 dhe 3103 para erës sonë ., duke e bërë atë veshjen më të vjetër të endur në botë.