Veshja Kombetare me Kanac  eshte veshje qe e kane trasheguar disa fshatra te Pukes, fshatrat e Malziut, krahine etnografike e bashkangjitur me Puken, por qe sot administrativisht eshte me Kukesin,  Butyqi ne rrethit Tropoje dhe disa familje te Lugines se Drinit te Bardhe ne Rep. e Kosoves.

Eshte e padyshmte qe kjo veshje ishte tek Iliro –Arberit qe ne Mesjeten e  Hershme

Veshja rezulton sipas hulumtimeve te fundit, qe ka patur nje shrirje shume me te gjere, kryesisht ne zonat bregdetare.

Eshte e padyshmte qe kjo veshje ishte tek Iliro –Arberit qe ne Mesjeten e  Hershme dhe ne vazhdimesi. Materialet e mbledhura, me deshmi arkeologjike dhe etnografike  e vertetojne tezen, se kjo veshje kombetare eshte e trasheguar nga shqiptaret ne shekuj. Per hereshmerine qe nga shek. VII  te eres tone e ne vazhdim tek ballkanasit, do shkruajme nje here tjeter.

Ketu po publikojme vetem disa foto per ta njohur sadopak publikun me elemente te kesaj veshje.

Ketu po publikojme vetem disa foto per ta njohur sadopak lexuesin me elemente te kesaj veshje.

Pergatiti Jaho Brahaj.