Sinagoga e Sarandës/ U ndërtua në shekullin e IV për besimtarët hebrenj: – Dëshmi e bashkëjetesës fetare

3 Mars 2024 Është emërtuar si bazilika-sinagogë dhe është një nga monumentet më të rëndësishme të qytetit të Sarandës. Një monument kompleks ku janë zbuluar disa faza ndërtimi nga periudha romake në antikitetin e vonë, ku më e rëndësishmja ishte kthimi saj në një bazilikë paleokristiane. Arkeologu Genci Kaci tregon se ngjitur me bazilikën ka […]

Kurt Farka on March 3, 2024

Gurë varresh, mbishkrime me emra dhe vargje nga Kurani. – Arkeologët zbulojnë 25.000 relikte historike!

3 Mars 2024 Arkeologët kanë zbuluar rreth 25,000 mbetje në qendrën historike të Jeddah, qyteti i dytë më i madh në Arabinë Saudite Mbetjet përfshijnë më shumë se 11,400 fragmente qeramike, pothuajse 11,400 kocka kafshësh dhe afërsisht 1,700 predha, si dhe materiale ndërtimi dhe artefakte të bëra nga qelqi dhe metali, ka njoftuar Programi i […]

Kurt Farka on March 3, 2024

Botimi i ri i Arben Llallës: – Shqiptarët, protagonistë të Pavarësisë së Greqisë, 90 nga 100 heronj ishin arvanitas.

28 Shkurt 2024 Në vazhdë të aktiviteteve të mbajtura me rastin e 80-vjetorit të masakrave ndaj shqiptarëve të Çamërisë, shoqata “Çamëria” ndalet këtë fillim jave tek arbëreshët e Greqisë. I sjell në vëmendje përmes botimit  “Arvanitët, themeluesit e Greqisë së re” që studiuesi Arben Llalla ka shkruar. “Libri i Llallës flet me fakte, na e […]

Kurt Farka on February 28, 2024
Featured Sinagoga e Sarandës/ U ndërtua në shekullin e IV për besimtarët hebrenj: – Dëshmi e bashkëjetesës fetare

Gaslight – Rilindja

Huazuar nga Pano Soko Meqë jemi në stinën e gazeve, nuk është gazi lotsjellës i protestave ai që po dëmton më shumë, por një efekt tjetër që quhet “Ndriçimi i...

/ March 19, 2019