A është 2023 një kohë e mirë për të investuar në pasuri të paluajtshme?!

26 Mars 2023 Investimi në pasuri të paluajtshme mund të jetë një metodë e shkëlqyer për të ndërtuar shumë pasuri pikërisht tani në vitin 2023. Mendoni për pasuritë e paluajtshme si një investim afatgjatë pasi tregu i banesave është aktualisht jashtë kontrollit. Jo vetëm që çmimet e pronave po rriten në të gjithë bordin, por […]

Kurt Farka on March 26, 2023

Botimet shqip në shek. XVI me alfabet latin, Yll Rugova: – Rasti i Budit, gdhendja e germave shqip një vit para vdekjes, mbikëqyri vet procesin! – E përbashkëta me Buzukun

Nga Anila Dedaj  Në një kohë që shumica e botimeve në shqip të shekullit XVI dhe XVII janë në alfabetin latin, studiuesi i tipografisë Yll Rugova shpjegon gdhendjen e germave shqip të dy librave të Pjetër Budit në 1621 në Itali. Këto janë shënimet mbi pagesat e 1000 kopjeve të shtypura të dy botimeve të […]

Kurt Farka on March 26, 2023

Gardiani i polifonisë – Naxho Kasoruho

Prof. dr. Bardhosh Gaçe Artist dhe publicist, kulturolog dhe njohës i hollë i trashëgimisë së kulturës popullore dhe të folklorit, veçmas të Gjirokastrës, Naxho Kasoruho nuk ka reshtur së kontribuari në evidentimin dhe vlerësimin e këtyre pasurive të paçmuara, të cilat i konsideron të pazëvendësueshme në fondamentin e kulturës sonë kombëtare. Për këtë marrëdhënie të […]

Kurt Farka on March 25, 2023
Featured “Mbretërit e Parë të Europës”, ekspozita e rrallë në SHBA