BERZH: – Qeverisja në Shqipëri pas 2018 është përkeqësuar! – Pengesë kryesore për investitorët dhe inkurajim për të rinjtë që të emigrojnë.

26 Shkurt 2024 Standardet e jetesës në Ballkanin Perëndimor janë shumë prapa vendeve të BE-së. Të gjashtë vendet e WB-6 kanë një Produkt i Brendshëm Bruto (PBB) për frymë i rregulluar me fuqinë blerëse (PPP)) që është më pak se gjysma e mesatares së BE-së. Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim në raportin e fundit […]

Kurt Farka on February 26, 2024

BERZH: – Shqipërisë do t’i duhen deri në 70 vjet për të arritur standardet e jetesës së BE

26 Shkurt 2024 Në Londër po zhvillohet sot Samiti i Investimeve në Ballkanin Perëndimor 2024, i organizuar nga Banka Europiane për Rindërtim e Zhvillim. Në këtë ngjarje, janë të pranishëm krerët e qeverisë nga 6 vendet e rajonit. Gjatë hapjes së samitit, presidentja e BERZH, Odile Renaud-Basso, theksoi se edhe pse rajoni ka bërë një […]

Kurt Farka on February 26, 2024

Si iu morën hapësirat Bibliotekës Kombetare nga privati në pothuaj 3 dekada? – Pse nuk kthehen …

26 Shkurt 2024 Librat kapicë nëpër kartonë bananesh, salla leximi të mbyllura, automate që ulen për të eleminuar rrezikun e zjarrin kur punonjësit mbyllin zyrat. Është kjo gjendja e Bibliotekës Kombëtare të Shqipërisë në vitin 2024. Po si përfunduam në këtë gjendje? Si iu morën hapësirat bibliotekës nga privati në pothuaj 3 dekada? Dhe pse […]

Kurt Farka on February 26, 2024

“Firmëtarët pasi shpërndanë peticionin në rrjetet sociale…”, gazetarja e njohur reagon ‘ashpër’ ndaj ‘intelektualëve’: – Heshtja e tyre çon në hapjen e dyerve për të gjithë

25 Shkurt 2024 Gazetarja Luela Myftari ka reaguar lidhur me një peticion të ngritur sëfundmi në rrjetet sociale nga një grupim intelektualësh, të cilët janë të shqetësuar për mënyrën sesi po merr peshë në publik, edhe përmes mediave, hapësira që po zënë njerëz të cilët nuk përfaqësojnë atë që është realisht shkencore. Në një emision […]

Kurt Farka on February 25, 2024
Featured BERZH: – Qeverisja në Shqipëri pas 2018 është përkeqësuar! – Pengesë kryesore për investitorët dhe inkurajim për të rinjtë që të emigrojnë.