OBSH nuk jep asnjë shpresë: – Pandemia do të jetë e gjatë!

2 GUSHT 2020,

Organizata Botërore e Shëndetësisë, në një konferencë pas një mbledhje për të vlerësuar gjendjen e pandemisë të premten, nuk ka dhënë asnjë shpresë përmirësimi të situatës nga pandemia e koronavirusit.

Sipas OBSH pandemia do të jetë e gjatë dhe se niveli i rrezikut global nga COVID-19 vazhdon të jetë ende shumë i lartë

Grupi paralajmëroi edhe rrezikun e “dobësimit”, duke marrë parasysh presionet socio-ekonomike në vendet e ndryshme të botës.

“Komiteti parashikoi një shtrirje të gjatë të kësaj pandemie, duke theksuar edhe rëndësinë e përpjekjeve të qëndrueshme të reagimit të komunitetit, kombëtar, rajonal dhe global”, tha OBSH në deklaratë./

I.M-Dritare.net