19 Shtator 2022

Deputeti i PD, Tritan Shehu thotë se Policia dhe Prokuroria nuk mund t’i mbyllë gojën medias. Reagimi i Shehut vjen pas vendimit të fundit, ku Prokuroria ka vendosur që asnjë e dhënë e botuar nga autorët e sulmit kibernetik të mos publikohet nga media.

Sipas deputetit demokrat Policia dhe Prokuroria kanë të drejtë të mbrojnë të dhënat që janë hakuar dhe jo të kërcënojnë mediat.

“Është e pa lejueshme te përdoren akte kriminale te realizuara nga te tjerë ne një terren te brishte sigurie ne vend, per te cenuar parimet e demokracisë”, shkruan deputeti i PD.

Reagimi i Tritan Shehut

Kësaj i thonë “kur nuk ke çfarë t’i besh gomarit i bije samarit”!

Policia, prokuroria dhe institucionet e tjera ne vend qe te kërcënoje mediat, duhet:

— Te mbrojnë te dhenat sensitive nga hakerimi, gje per te cilen jane shpenzuar miliona e miliona Euro.

—Te sqaroje pse arrihet kaq lehte te zbulohen te dhenat sensitive ne Shqiperi, gje qe po perseritet prej kohesh.

—Te kerkoje denimin e atyre qe jane pergjegjes ne Shqiperi per ndertimin e nje sistemi te tille kaq vulnerabel te mbrojtjes se atyre te dhenave.

—Te identifikojne kush e ka realizuar hakerimin, te kerkojne qofte dhe denimin e tyre formal, etj.

Keto jane detyrat e policise, prokurorise e te shume institucioneve te tjera.

Nuk eshte kercenimi e denimi i medias, qe i ka marre keto te dhena nga burime te publikuara me pare, as detyra dhe as e drejta e tyre ne nje vend demokratik.

Perkundrazi, media ne kete rast sherben si “nje kembane” e forte alarmi e sensibilizimi te opinionit per sa po ndodh dhe rreziqet qe paraqet kjo per stabilitetin e vendit.

Medias nuk mund t’i “mbyllen” as syte e as veshet.

Aq me pak nuk mund t’i “mbyllet” goja!

Kjo eshte demokracia.

Eshte e pa lejueshme te perdoren akte kriminale te realizuara nga te tjere ne nje terren te brishte sigurie ne vend, per te cenuar parimet e demokracise.

Per te cunguar lirite e medias.

Gazeta Pnorama