Shyqyri-Alushi

Ndahet nga jeta ikona e këngës popullore Shyqyri Alushi. –

18 mars 2019

Ndahet nga jeta ikona e kënges popullore shkodrane Shyqyri Alushi.

Nje prej kengetareve më të mirë shkodran, me nje karrierë shumë të pasur në muzikën popullore.

Një nga kengetaret më të dashur të publikut për shumë dekada më radhe në rang kombetar.

Kohët e fundit u la në harresë nga te gjitha pushtetet duke mos i dhëne asnjë lloj mbeshtëtjeje apo kujdesje për kontributin e tij në muziken dhe artin e kulturën shqiptare. Ditët u fundit u shtrua në spitalin rajonal te Shkodrës pas një semundje që e kishte prej kohesh, duke mos arritur që ta përballoje dhe duke u ndarë nga jeta në moshën 84-vjeçare.

Shyqyri-Alushi

(BalkanWeb)