Shtjefen Gjecov Kryeziu

Shtjefen Gjecov Kryeziu ne 90 vjetorin e Vrasjes.

90 vite me pare me 14 tetor 1929, ne Zym u vra nga shovinistet serbe Atdhetari dhe Shkencetari, Ate Shtjefen Gjecov Kryeziu.

Shtjefen Gjecov Kryeziu

Sot ne Zym, Prizren ngrihet madheshtor shtatorja e tij, veper e skulptorit Sadik Spahija.

Shqiptaret ne kete dite perkujtimore perkulen me respekt para vepres dhe jetes se ketij personaliteti te studimeve dhe luftetari me arme ne dore ne mbrojtje te Lirise dhe trojeve Kombetare.