Haklaj: UNESCO e ka refuzuar kërkesën për Dosjen “Festivalin i Gjirokastrës”, ministria e Kulturës nuk jep informacion

Haklaj: UNESCO e ka refuzuar kërkesën për Dosjen: “Festivali i Gjirokastrës”, ministria e Kulturës nuk jep informacion 22/02/2021 I ftuar në Ora News, Azgan Haklaj, ish-deputet i Tropojës sqaroi përplasjet që ka pasur Unioni i Artistëve Shqiptarë me ministrinë e Kulturës lidhur me festivalin folklorik të Gjirokastrës. Haklaj tha se kulturën tonë mijëra vjeçare, iliro-pellazgo-arbnore […]

Kurt Farka on February 24, 2021

Çmimi “At Zef Pllumi”, vlerësohen Frano Kulli e Bashkim Shehu

Çmimi “At Zef Pllumi”, vlerësohen Frano Kulli e Bashkim Shehu 22 SHKURT 2021 Konkursi mbarëkombëtar “At Zef Pllumi” në publicistikë e memuaristikë shpalli edhe këtë vit fituesit. Ky konkurs që u zhvillua këto ditë në Lezhë, ka nisur për herë të parë në vitin 2012, në Shëngjin,vendlindjen e françeskanit,shkrimtari i shquar i memories dhe ky […]

Kurt Farka on February 24, 2021

Simbolikat e pirjes së kafes tek shqiptarët

Simbolikat e pirjes së kafes tek shqiptarët Shqiptarët kanë pasur simbolika të shumta në ritualin e pirjes së kafes. Ato shënjonin mesazhe pozitive dhe negative kur miqtë kishin marrëdhënie, takime apo situata të ndryshme. Po cilët janë këto mesazhe që shprehte rituali i shërbesës së kafes? Nëse një malësor shkonte për shembull me kostumin e […]

Kurt Farka on February 23, 2021

Miti i Sizifit, mbreti mizor që u ndëshkua përjetë, për shkak se e mërziti Zeusin

Miti i Sizifit, mbreti mizor që u ndëshkua përjetë, për shkak se e mërziti Zeusin I dënuar të ngjisë përgjithmonë një gur të madh në një kodër të pjerrët, Sizifi është një figurë e mitologjisë greke, që përfaqëson një mision të pamundur. Ndëshkimi për të në Botën Nëndeshme ishte:Sa herë që ai afrohej majës së […]

Kurt Farka on February 23, 2021
Featured Haklaj: UNESCO e ka refuzuar kërkesën për Dosjen “Festivalin i Gjirokastrës”, ministria e Kulturës nuk jep informacion