Festivali XI në Bunk’art 1, protagonistët: Më i bukuri dhe më shqiptari që është bërë ndonjëherë. – 

Festivali XI në Bunk’art 1, protagonistët: Më i bukuri dhe më shqiptari që është bërë ndonjëherë. –  Në natën e dytë të Festivalit të XI në Bunk’art 1, si rrallëherë artistët protagonistë kujtojnë ngjarjen e 47 viteve më parë. Nga artistët Justina Aliaj, tek Enver Shëngjergji edhe Sadik Bejko, nuk mungojnë as të ftuarit special […]

Kurt Farka on December 11, 2019

Frederik Stamati, restauruesi që ndriçon thesaret 2300-vjeçare të Durrësit. –

Frederik Stamati, restauruesi që ndriçon thesaret 2300-vjeçare të Durrësit -Stamati: “Ja çfarë rrëfejnë 137 monedhat e argjendit dhe thesari me 549 monedha argjendi futur në një poçe qeramike te glazuruar, që u zbuluan në Durrës në vitin 2006 gjatë gërmimeve arkeologjike Nga: Dhurata Hamzai  Sa shumë thesare arkeologjike janë zbuluar në Durrës deri më sot! […]

Kurt Farka on December 10, 2019

“Lavdërimi i krimeve të luftës, pengesë për shpirtin e pajtimit”, Shqipëria bojkoton ceremoninë e Nobelit. Cakaj: Urdhëruam ambasadorin në Suedi. –

“Lavdërimi i krimeve të luftës, pengesë për shpirtin e pajtimit”, Shqipëria bojkoton ceremoninë e Nobelit. Cakaj: Urdhëruam ambasadorin në Suedi 9 dhjetor 2019 Shqiperia do te bojkotoje ceremonine e ndarjes së çmimeve Nobel në Suedi, duke iu bashkuar keshtu vendimit te marre pak dite me pare nga Kosova. Peter Handke Ministri i Jashtem ne detyre […]

Kurt Farka on December 9, 2019

Dy tërmete të njëpasnjëshme godasin sërish Shqipërinë

Dy tërmete të njëpasnjëshme godasin sërish Shqipërinë. 9 dhjetor 2019. Të tjera lëkundje tërmeti të njëpasnjëshme janë rregjistruar vetëm pak minuta më parë. Sipas EMSC në vend janë regjistruar 2 lëkundje tërmeti,me magnitudë 3.1 dhe 3.6. Të dyja lëkundjet janë regjistruar ne oren 15.5 minuta e para,  dhe pas 11 minutash me epiqendër në Detin Adriatik […]

Kurt Farka on December 9, 2019
Featured Festivali XI në Bunk’art 1, protagonistët: Më i bukuri dhe më shqiptari që është bërë ndonjëherë. – 

Unë jam Gjon Gazulli nga Arbëria

Nga: Paulin Zef Zefi. – Astronomi i guximshëm gjermano-polak Nikolla Koperniku (1473-1543) italianet e mëdhenj, Giordano Bruno (1548-1600) dhe Galileo Galilei (1564-1642) apo zanafilla e ”Teorise heliocentrike” ishte dhe është e gjitha...

/ January 21, 2018