Rreth kufijve dhe semantikës së baladës: – “Balada popullore”, mbledhur e e përgatitur për botim nga Shefqet Hoxha

Rreth kufijve dhe semantikës së baladës: – “Balada popullore”, mbledhur e e përgatitur për botim nga Shefqet Hoxha Baladat e Lumës, Hasit, Malziut dhe Fanit, një kontribut i shtuar për kulturën kombëtare. Nga: Izet Duraku Pas botimit në vitin 2005 të librit “Balada shqiptare” nga Anton Papleka ku përfshihen rreth 350 balada të klasifikuara në […]

Kurt Farka on December 13, 2019

Kadare, trofetë botërore dhe heshtja shqiptare…’Udhëtimi i vetmuar i shkrimtarit të madh për çmimin ‘Pak Kyongni’ në Korenë Jugut’. 

Kadare, trofetë botërore dhe heshtja shqiptare…’Udhëtimi i vetmuar i shkrimtarit të madh për çmimin ‘Pak Kyongni’ në Korenë Jugut’. Nga: Dhurata Hamzai  “Kadare ka marrë gjithë çmimet prestigjioze, veç Nobelit”. Botuesi i Kadaresë flet për dy çmimet botërore të shkrimtarit të madh përgjatë muajit tetor. Hudhri rrëfen pse Kadare u gjend i vetëm në Kore […]

Kurt Farka on December 13, 2019

Etnografia lezhjane në një ekspozitë lëvizëse në disa qytete. –

Etnografia lezhjane në një ekspozitë lëvizëse në disa qytete. – Është mbajtur në Lezhë një ekspozitë fotografike për kostumografinë në këtë zonë. Qëllimi i ekspozitës është për të promovuar dhe ruajtur vlerat kulturore dhe për të ardhmen. 11 Dhjetor, 2019 Kostumografia e Lezhës është prezantuar në një ekspozitë fotografike, duke sjellë etnografinë e zonave të […]

Kurt Farka on December 13, 2019

Kadare, trofetë botërore dhe heshtja shqiptare…’Udhëtimi i vetmuar i shkrimtarit të madh për çmimin ‘Pak Kyongni’ në Korenë Jugut’. –

Kadare, trofetë botërore dhe heshtja shqiptare…’Udhëtimi i vetmuar i shkrimtarit të madh për çmimin ‘Pak Kyongni’ në Korenë Jugut’. Nga: Dhurata Hamzai  “Kadare ka marrë gjithë çmimet prestigjioze, veç Nobelit”. Botuesi i Kadaresë flet për dy çmimet botërore të shkrimtarit të madh përgjatë muajit tetor. Hudhri rrëfen pse Kadare u gjend i vetëm në Kore […]

Kurt Farka on December 13, 2019
Featured Rreth kufijve dhe semantikës së baladës: – “Balada popullore”, mbledhur e e përgatitur për botim nga Shefqet Hoxha