Përkujtohet Koto Hoxhi, rilindas dhe një nga themeluesit e teatrit shqiptar

28 Shtator 2023 Muzeu Historik Kombëtar përkujtoi sot Koto Hoxhin (Kostandin Hoxhi, 1824-1895). Koto Hoxhi ishte veprimtar i shquar i Rilindjes Kombëtare, i arsimit e i kulturës shqiptare, Mësues i Popullit. Lindi në Qestorat të Lunxhërisë (Gjirokastër), ku më pas punoi si mësues i shkollës së mesme në gjuhën greke, duke dhënë fshehurazi shqipen. Më […]

Kurt Farka on September 28, 2023
Featured Përkujtohet Koto Hoxhi, rilindas dhe një nga themeluesit e teatrit shqiptar

Pajtimi Kombëtar

Ende nuk kanë pushuar debatet dhe komentet në lidhje me deklaratat e vizitës së fundit të Kryeministrit të Shqipërisë, Z. Edi Rama në Serbi – debate këto shpesh të ashpëra,...

/ October 27, 2016

E Drejta Historike e Luginës për Liri!

Lugina e Preshevës, si nocion gjeografik dhe politik që përfshinë komunat Shqipëtare, ende të mbetura nën okupimin e Serbisë, kanë të drejtën historike, gjeografike, etnike-kombëtare, juridike, politike, ekonomike etj, që...

/ October 21, 2016

FETO Strukturimi në Kosovë*

Paranteze: Shkrimi me poshte nuk shpreh kendveshtrimin e portalit tone. Eshte sjelle ketu per te treguar qe beteja e brendshme politike e Turqise po imponohet dhe ne vende te tjera...

/ October 20, 2016