10 legjenda urbane të Mesjetës

10. Incubus dhe Sucubus Incubus-i është një demon në formën mashkullore, që mendohet se qëndron mbi njerëzit që janë duke fjetur, sidomos te femrat, me qëllim që të kryejë marrëdhënie seksuale me to, sipas një numri traditash mitologjike dhe legjendare. Në versionin femëror quhet sucubus. Një incubus mund të kryejë marrëdhënie seksuale me një grua […]

Kurt Farka on December 5, 2022

U mor në mbrojtje nga UNESCO. – Studiuesi Jaho Brahaj ngre alarmin për ndërhyrjet në Xhubletë

1 Dhjetor 2022 Xhubleta shqiptare është marrë nën mbrojtjen e Unescos. E megjithë gëzimin për përfshirjen e kësaj pasurie në listën e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale, studiuesi Jaho Brahaj ngre alarmin për ndërhyrjet në xhubletë. “Më e keqja, edhe që duhet të vëmë jë alarm, ne po vëmë dorë mbi xhubletën. Studiuesi thotë se është detyrë […]

Kurt Farka on December 1, 2022
Featured Mbyllet numërimi i votave per Tiranen, kryeson Këlliçi. – Gara në balotazh