Përkujtohet Koto Hoxhi, rilindas dhe një nga themeluesit e teatrit shqiptar

28 Shtator 2023 Muzeu Historik Kombëtar përkujtoi sot Koto Hoxhin (Kostandin Hoxhi, 1824-1895). Koto Hoxhi ishte veprimtar i shquar i Rilindjes Kombëtare, i arsimit e i kulturës shqiptare, Mësues i Popullit. Lindi në Qestorat të Lunxhërisë (Gjirokastër), ku më pas punoi si mësues i shkollës së mesme në gjuhën greke, duke dhënë fshehurazi shqipen. Më […]

Kurt Farka on September 28, 2023
Featured Përkujtohet Koto Hoxhi, rilindas dhe një nga themeluesit e teatrit shqiptar