“Do t’u këputja pjesë të veshit çdo ditë”, nëna ruse që urren fëmijët ukrainas: – Do u thoja vdisni, vuani

“Do t’u këputja pjesë të veshit çdo ditë”, nëna ruse që urren fëmijët ukrainas: – Do u thoja vdisni, vuani 18 MAJ 2022 Zemerimi i Nenes ruse ishte dukshëm për shkak të raportimeve që fëmijët ukrainas refuzuan të shënonin Ditën e Fitores më 9 maj, Një grua ruse që i kërkonte burrit të saj ushtar që […]

Kurt Farka on May 18, 2022

Rrëfimi i piktorit Hasan Nallbani 88-vjeçar: – Brengat e mia për Galerinë Kombëtare dhe dhunën ndaj trashëgimisë.

Rrëfimi i piktorit Hasan Nallbani 88-vjeçar: – Brengat e mia për Galerinë Kombëtare dhe dhunën ndaj trashëgimisë. 6 Maj 2022 Nga Anila Dedaj Piktori, në moshën 88-vjeçare rrëfen procesin e krijimtarisë së tij dhe trishtimin për atmosferën e zymtë  të krijuar nga institucionet për artistët pamor. “Unë pikturoj çdo ditë. Është edhe pak e lodhshme […]

Kurt Farka on May 18, 2022

Thesari i Artë i Vëllçitrënit ne Muzeun e Sofjes, Bullgari është i mbuluar në mistere.

Thesari i Artë i Vëllçitrënit ne Muzeun e Sofjes, Bullgari është i mbuluar në mistere. 8 maji 2022 Disa studiues janë të prirë të mendojnë se trakët, të cilët ishin analfabetë, zotëronin forcat e natyrës deri në përsosmëri. Shkëlqimi i tij ka ndriçuar sallat dhe muzetë më prestigjioze në botë. Thesari i Art i Vëllçitrënit, […]

Kurt Farka on May 17, 2022
Featured “Do t’u këputja pjesë të veshit çdo ditë”, nëna ruse që urren fëmijët ukrainas: – Do u thoja vdisni, vuani