Një letër nga Çamëria

4 Tetor 2022 Kodet e mirëkuptimit të popujve Kur në gjysmën e dytë të shek. XIX, engjëlli mbrojtës i shqiptarëve Naim Frashëri, do të shkruante në gjuhën greke poemën ”Dëshirë e vërtetë e shqiptarëve” dhe pak kohë para tij Rigas Ferajo, poeti i madh ëndërrimtar dhe idealist grek, do t’i këndonte miqësisë së popujve ballkanikë, […]

Kurt Farka on October 4, 2022

Gjirokastra në rrezik: – Dhjetëra banesa dhe objekte karakteristike po shkojnë drejt rrënimit

4 Tetor 2022 Kjo është përshtypja e parë që marrin turistët teksa vizitojnë qytetin muze të Gjirokastrës. Dhjetëra banesa karakteristike po shkojnë drejt rrënimit, ndërsa në situatë më të vështirë janë lagjet Meçite, Pllakë dhe Dunavati. Banorët shprehen se dita ditës njerëzit sa vijnë dhe largohen ndërsa të rinjtë emigrojnë duke i lënë këto banesa […]

Kurt Farka on October 4, 2022
Featured Një letër nga Çamëria