Në Pervjetorin e Vdekjes së Gjergj Kastriotit – Skenderbeu.

Dramë e Shtjefën Gjeçovit për Skenderbeun dhe Familjen e Tij

Drama e titulluar: SHQYPTARI NGADHNJYES” ruhet dorshkrim në AQSh, është shkruar në vitin 1902 dhe ripunuar në vitin 1904.

Gjeçovi e kuptonte se gjinia e dramës në kushtet e analfabetizmit masiv ishte shumë e rëndesishme për ndërgjegjesimin e vetëdijes etnike dhe për të ngjallur urrejtjen ndaj pushtuesit. Drama është në vargje me personazhe historike dhe letrare, ngjarja zhvillohet në qytetin e Krujes.

Ndaj kenaqesine me lexuesin me këtë rast që dramen nga dorshkrim i Arkivit Qendror të Shtetit e kam përgatitur dhe botuar në Shtepinë Botuese “Bogdani-Pashku” në Prishtinë në vitin 2002.

Gjeçovi për Skenderbeut ka botuar dhe studime historike, poezi, tregime letrare, etj.

Nga: Jaho Brahaj