Mauzoleumi i mbretit GENT ruhet ne ne Gubbio Itali…


Ne kete vend ka eshtrat mbreti Gent, pasi u mposht nga Perandoria Romake, ate e vendosen ne Rome. Po ta lejonin te qendronte n Iliri ai  i krijonte probleme te medha Romes duke organizuar kryengritje. Mbreti Genti ishte dorezuar romakeve pas qendress se forte. Kjo ishte rruga dhe menyra e vetme  per tu ndalur terrori dhe masakrat ndaj banoreve ilire.

Genti u dorezua dhe e kishte te ndaluar te kthehej ne Iliri. Por ai pranoi keto kushte vetem qe te mos ushtrohet dhune mbi popullin Ilir.