2 Nentor 2022

Asteroidi Psyche është rreth 370 milionë kilometra larg. NASA dëshiron ta eksplorojë sepse thuhet se ka një vlerë të paimagjinueshme. Eksplorimi i këtij asteroidi do të shtyhet për shkak se ka vonesa në dorëzimin e softuerit të fluturimit dhe aksesorëve të testimit.

Nëse misioni do të kishte nisur në kohë në vitin 2022, sonda mund të kishte arritur në asteroid në vitin 2026. Tani mund të fillojë në 2023 ose 2024, por do të mbërrijë vetëm në 2029 ose 2030 për shkak të yjësive të ndryshuara të qiellit.

Me nëntë trilion franga, “Psyche” thuhet të jetë aq i vlefshëm sa që çdokush në këtë botë mund të jetë miliarder. Megjithatë, misioni i NASA-s është fokusuar fillimisht në eksplorimin e asteroidit.

Në një hap të dytë, mineralet tepër të vlefshme në trupin qiellor mund të minohen më pas dhe të transportohen në Tokë me anije kozmike, siç shkruan “Focus”. Megjithatë, ky proces do të marrë pak kohë.

Nuk ka ndodhur kurrë më parë! "Ka një vlerë

“Psyche” ka një diametër prej 210 kilometrash dhe është bërë tërësisht prej metali. Përbërësit kryesorë janë hekuri dhe nikeli. Megjithatë, asteroidi mund të përmbajë edhe lëndë të para si ar, kobalt dhe platin.

Sipas studiuesve, “Psyche” mund të ketë ardhur nga një planet i shkatërruar shumë kohë më parë. Një asteroid si ky nuk është eksploruar më parë.