18 Janar 2023

Sipas një raporti të i24 News , një armë 2200-vjeçar është zbuluar në Izraeli nga studiues të Autoritetit të Antikiteteve të Izraelit.

Julia Ustinova e Universitetit Ben Gurion të Negevit tha se objekti mban një mbishkrim grek që lexon, “Fitorja e Herakliut dhe Hauronas”, patronët hyjnorë të qytetit gjatë periudhës helenistike.

“Në fakt, mbishkrimi në një armë është dëshmia e parë arkeologjike e dy rojeve të Yavne, e zbuluar brenda vetë Yavne-së”, tha Ustinova.

“Deri më sot, çifti njihej vetëm nga një mbishkrim në ishullin grek të Delos.” Thirrja e perëndive mund t’i bashkonte luftëtarët, të kishte ngritur shpirtin e tyre, të trembte armikun dhe mund të ishte menduar se energjizonte vetë arma”, shtoi ajo.

Nga OraNews