Fshatrat e Shqiperise – Iballja

Iballja fshat i vjeter i Pukes dhe me tradita e gjurme ne historine kombetare.

Pupullsia e Iballes perbehet nga disa fise, nder me te rendesishmit jane: Fisi i Thaqit, Fisi i Berishes, Toplana. ky fshat ka edhe nje bashkejetese mes dy besimeve fetare Musliman dhe te krishtere Katolik.

Ekonomia eshte kryesisht e bazuar tek blegtoria dhe bujqesia, eshte nje zone e pershtatshme per rritjen e bagetive te imta pasi rrethohet nga kodra me kullota te blerta ne pjesen me te madhe te vitit, ne mes te lumit kalon nje lume i cili sherben per ujitje per pjesen me te madhe te fshatit, ne kohen e komunizmit, ne nje koder mbi fshat eshte ndertuar nje rezervuar uji, i vili i sherben nje pjese te vogel te fshatit pasi shume kanalizime per transportimine ujit tashme jane demtuar dhe ky burim nuk mund te perdoret ne potencialin qe ka. fushegropa e Iballes eshte nje vend mjaft i pershtatshem per kultivimin e arroreve, aty gjenden masive te mbjella me geshtenja,arra dhe lajthia, ne vitet e fundit eshte kthyer nje vemendje ndaj ketyre kulturave edhe duke mbjelle fidane te rinj. kjo zone eshte e njohur edhe per cilesine e larte te prodhimit te Fasules (groshes)

Para Iballes dhe Iballasve po hapet prespektiva e nje fshati  me ekonomi turistike